top of page

Echte liefde is blijvend


Allerliefste Joël mijn grootste vriendinnetje,


Vannacht heb jij je aardse bestaan losgelaten om verder te gaan in het eeuwige leven, de uil die in de verte riep heeft je meegenomen naar nieuwe ongekende gebieden waarvan wij vanuit hier nooit helemaal kunnen begrijpen hoe het daar verder gaat.

Er is enkel het dieper weten dat het oké is, jouw tijd daar was om nu deze overstap te maken.

Je hebt zoveel weten te overwinnen in jouw ziekteproces, waarmee jij mij zoveel extra’s hebt gegeven, zoveel magische momenten van ons samenzijn, zoveel nieuwe inzichten over het aardse leven maar ook daarbuiten, ik voel me dankbaar.


Ik heb je mogen zien groeien van de kleine ondeugende pup tot de volwassen vriendin waar ik zoveel tijd mee heb mogen spenderen, in het begin daar waar ik was, volgde jij mij, je werd een puber pup en nam werkelijk de vreugde van het leven en deed lekker jouw eigenwijze ding! Soms tot onrust toe, met de vraag op welk avontuur je weer was, maar je kwam altijd weer terug met de schittering in je ogen, ik kon dan enkel lachen, wetende dat je weer een goede tijd had gehad.

Je groeide uit tot een volwassen hond, die meeging op de velen ritten die werden gemaakt met de paarden, alle afstanden holde jij mee, soms stukjes te zwemmen, je neus in het groene gras, of heerlijk door de stinkende modder.


Jij deed ten alle tijden wat goed voor je was.

In de nacht maakte je mij wel eens wakker door een schoen te pakken en die tegen mijn gezicht te petsen, jij moest immers naar buiten en had hulp nodig om de deur te openen. Ongeacht welke tijd van de nacht het was, ik stond voor je op. Soms moest je zoals ik dacht even een plas maken, maar soms duurde het wat langer en kwam je terug met een botje wat je ergens eerder had begraven en nu opeens zin in had om aan verder te knabbelen. Ik liet je terug binnen met je zanderige hondenneus en genoot van de geluiden die je liet horen als je genoot van je nachtelijke lekkernij.

Zo ook de heerlijke geluidloze winden die je onze neuzen zo gunde, lekker liggend in je speciaal uitschuifbak onder ons bed, zelfs hier kon ik van genieten.


Wanneer ik zachtjes tegen je neus aan blies kreeg ik ten alle tijden een lik over mijn gezicht, kussen op commando maar soms ook spontaan als jij vond dat ik het nodig had. Als je iets speciaals wilde of iets duurde je te lang kwam je met je poot om aandacht vragen.

Kunstjes kon je als de beste, zitten, rollen, draaien tot ‘wat zeggen de hondjes’. ‘de kom hier’ daarentegen was minder jou ding, jij liep liever je eigen wijze-weg.

Je genoot intens van autoritjes, zodra we alleen al dachten om ergens heen te moeten stond je al bij de auto klaar om in te stappen, meereizen in ons leven, avonturen aangaan daar genoot jij van.

Jij was het die ons destijds bij deze prachtige plek hebt gebracht, het paradijs waar wij zo van genieten met alle dieren om ons heen; jij wist altijd al meer.

Van een sterke gezonde jong volwassenen hond brak een jaar geleden een andere tijd aan, een tijd die ik ervaren heb als een achtbaan, je had goede periodes en weer minderen, eind mei gaf de dierenarts aan dat je leven op was, jij liet me anders voelen.

We bewandelde samen jouw proces, de rollen waren omgedraaid, ik ging jouw volgen.

Dankbaar voor al die liefdevolle mensen die hierin hun bijdrage hebben geleverd om er voor te zorgen dat jij nog langere tijd bij ons kon blijven, je deed heel erg je best om voor ons verder te leven.

Het aardse leven houdt ergens een keertje op; jij wist dit al, wij hadden nog hoop, hoop op het zoveelste wonder wat je zou overwinnen.

Lieve Joël het is goed zo, dankbaar te mogen voelen dat 'de onvoorwaardelijke liefde' doorgaat, anders, in een andere staat, maar net zo waardevol. Een staat van onvoorwaardelijke liefde die altijd voelbaar zal blijven.“Oneindige liefde is de enige waarheid, al het andere is illusie."


Joël

Je ogen spraken krachtig

Het voelen van je vacht gaf altijd rust

Jouw aanwezigheid was gewoon heerlijk

Je hart vol levenslust

Maar zelfs de allermooiste sterren

Ook die moeten soms gaan

Te groot voor dit aardse leven

Door naar een nieuw bestaan.


Namasté aller aller allerliefste JoëlComentários


bottom of page