top of page

Vrolijk zijn en vrolijk maken!

Dit is kort samengevat ons doel in het leven. Wij willen jullie opvrolijken, de wereld opvrolijken, wellicht een beetje verbeteren, mooier maken zelfs. Genieten en laten genieten, dat is ons motto.


Onderwijzen zonder te preken. Dat doen onze paarden, zij leiden ons door een voorbeeld te geven. Zij gebruiken de lessen van ervaring. Op een inspirerende manier belichamen zij leren op z’n best. Door samenwerking in plaats van dwang, dagen ze ons dagelijks uit om met hun buitengewone grootte en kracht tot resultaten te komen.

Milan: "Ik ben jouw spiegel en verlicht de weg in jou."

Desteny: "Geloof in jezelf, sta voor jouw waarheid en het leven geeft je precies wat jij nodig hebt."

Hejoe: "Bedenk dat elke ontmoeting met ons als paard een uniek moment in tijd en ruimte is, waarin je de kracht van onze relatie kunt maximaliseren."

Ukina: "De bewuste momenten zijn die wanneer je alleen bent met één van ons want dat is waar de waarheid zich bevindt."

Wind of Change: "Om eerlijk en rechtvaardig te zijn moet je het mij elke gelegenheid bieden om te schitteren"

De kudde aan het woord:

Als wij als paarden jullie iets proberen te leren, dan is het om echt aandachtig en bewust te worden. Wij zijn de belichaming van een vreedzame ziel, die graag wil behagen, dienen en om ons aandeel in de relatie met jullie bij te dragen. Wij vormen een team met jullie.
Wij paarden snakken naar harmonie, vriendelijkheid en rust; wij hunkeren naar leven in vrijheid, zonder angst, misbruik en roofzucht. Met onze geweldloze houding zijn wij paarden een bewijs dat partnerschap, gebaseerd op VERTROUWEN, veel productiever is dan een relatie die opgebouwd is uit dominantie.

Onze leefomgeving is echt wonderlijk, we worden dagelijks uitgenodigd om veel te bewegen door o.a. ruwvoer en water wat onze baasjes op verschillende locaties hebben gezet. Daarbij krijgen wij een heel divers menu aangeboden, naast dat we gras en hooi eten, krijgen we ook met regelmaat een groen buffet voorgeschoteld, hierin vinden wij dan takken van diverse bomen en struiken die goed zijn voor onze gezondheid. Wij paarden zijn lopende apothekers en zijn heel intuïtief wanneer het gaat om het vinden van de juiste voedingsstoffen wat weer een positieve invloed heeft op onze spijsvertering en dus onze algehele gezondheid.

Lopen doen wij op blote voeten zodat wij voelen waar we lopen en ons hoefmechanisme zo optimaal mogelijk zijn werk kan doen en onze hoeven dan ook op een zo natuurlijk mogelijke wijze kunnen afslijten.Schuilen doen we tussen de bomen als het al nodig is, we zijn immers prooidieren en behouden graag overzicht. Schuilen zullen we dan ook enkel doen wanneer er veel insecten zijn die ons soms lastig vallen in de zomermaanden. Dan is het lekker koel onder de schaduw van de bomen.

Onze kudde bestaat uit 19 leden, sommige van ons zijn gered uit vervelende situaties door Claire en Jos, dat was toen, het leven is NU en het leven is echt heel mooi.


We willen ons graag persoonlijk aan jullie voor stellen! Tik de foto's aan en lees wat wij jou te vertellen hebben! Helaas werkt dit minder goed op mobiele telefoons. Maar zeker de moeite waard om ons nog eens te bezoeken als je achter je computer zit!

Veel liefs!

Jaydee: "Ik accepteer jou, met al je onvolkomenheden. Ik vraag jou; wanneer ben jij er klaar voor om hetzelfde te doen?"

Whitebutt: "Slinger door het leven, beleef, geniet en lach!"

Saré: "Zullen we samen onszelf zijn?"

Foster: "Het fundamentele uitgangspunt van partnerschap, van een relatie, is genegenheid. Als spiritualiteit in het contact maken met anderen ligt, dan is genegenheid de eerste stap in de verbetering van deze spirituele verbinding."

Apollo: "Open je hart en de wereld opent zich voor jou."

Allstar: "Nieuwe avonturen in het leven kunnen ook een uitdaging zijn, zolang je vastbesloten bent
om samen naar het doel te werken wordt de basis vanzelf gecreëerd"

Harry: "Laten we Samen de dag gaan plukken."

Pajaro:“Wat je in je
hart bewaart, zal voor altijd blijven”

Shalom: “Kijk naar mij als een leraar, die jou er voortdurend aan herinnert dat het universum op zoek is om te ONT-MOETEN – wanneer jij maar klaar bent om te dansen”

Flicka: “Ik ben
alles behalve lui, ik ben zeer gemotiveerd om in het NU te zijn”

Ambre: “Vertrouwen is het grootste bewijs van liefde”

bottom of page