top of page

ZIELSVERLANGEN

We kennen allemaal wel dat ene paard, de ‘one in a million’ die ons hart betoverde met zijn prachtige zielenZIJN. Claire:"Voor mij was – en is dit mijn allerliefste Libertador die mij leerde wat het is om het vrij leven echt lief te hebben."

In 2004 aangekocht als internationaal springpaard met doel om te verkopen voor groot goud, bleek de grootste schat van mijn leven te zijn, mijn allerliefste leermeester die me alle ins en outs van de paardenscene van dichtbij heeft laten zien, de waardigheid van vele paarden en mensen wordt in deze eigenaardige wereld te vaak afgebroken, maar ik heb het mee moeten maken om nu velen jaren later ‘mijn stem’ hierover te laten horen.

Augustus 2015 verliet Libi het aardse bestaan na een zeer waardig sterfproces, waarbij ik tezamen met Jos, al onze paarden, jongeren en een ieder die Libi lief had, onderdeel was van zijn reis terug naar de bron

Jaren verstreken en voelde ik een diep gemis, tot mijn bewustzijn een sprong maakte en zich realiseerde ‘ik kan blijven rouwen – of mijn verbinding met Libi opnieuw onderzoeken en gaan ervaren als een mega verrijking van mijn leven’. Ik had mij zelf hier door bevrijd waardoor er een nieuwe verbinding ontstond, eentje waar ik enkel van had kunnen dromen.

 

Een lijntje met de bron, waarbij Libi met enige regelmaat met gouden vleugels voorbij komt. Enkel op momenten wanneer ik af ‘stem’ met datgene waar mijn zielsverlangen over gaat ‘het terugbrengen van de paarden in hun onschuld’. 

Dat wat ik in onze aardse relatie heb mogen ervaren, heeft er voor gezorgd dat ik mijn zielsverlangen serieus neem. Een stem te zijn voor dat waar hun mee geholpen worden.

Claire: "Mijn zielsverlangen is dat alle paarden voor volwaardige wezens worden gezien - waarbij wij, de mens, recht hebben te doen aan hun natuur."

Het paard weergeven op bovenstaande foto: Ukina
420738_10150557102542624_933197503_n_edited.jpg

Het is hoog tijd mensen te inspireren om terug naar binnen te gaan, daar waar alle antwoorden liggen. We weten allemaal hoe we met deze nobele wezens om hebben te gaan, wat ze nodig hebben en zeker wat wij als mens te laten hebben om hun terug te brengen naar hun onschuld.

Hoe dit zielsverlangen er precies uit gaat zien is nog een vraagteken. Claire:"Ik vertrouw erop dat mijn hogere zelf en de verbinding met Libi mij hierin de juiste begeleiding zal geven, wat ik te doen heb is goed voor mezelf te zorgen zodat ik mezelf goed kan afstemmen."

Bij dit zielsverlangen behoort tevens het tot realiteit brengen van een Anastasiadorp met in de hoofdrol paarden die hier in vrijheid doorheen bewegen.

Image by Olga Thelavart

LIBERT ~ ADOR

LIBERTY   /   ADORE

De vrijheid liefhebben

bottom of page