top of page
Jos

HET LEVENSPAD VAN JOS

Jos is ter wereld gekomen in Den Dungen op 28-10-1957, opgegroeid in dit kleine dorpje waar hij als kleine man graag indiaantje speelde. Een gezin van vier waar hij de tweede telg van was, moeder was altijd thuis en vader was leraar in het onderwijs met zijn vakgebied bouwkunde.

 

Jos zat al op jonge leeftijd de nodige uren mee te kijken op de werkbank van de ambachtelucke tuigmaker op de hoek van de straat. De grote plaat met alle paardenrassen die er hing maakte veel indruk op hem.

 

Op 5 jarige leeftijd krijgt Jos een eigen hoofdstel door de tuigmaker zelf gemaakt.

 

Om vervolgens bij familie van de Oetelaer terecht te komen; echte paardenmensen, waar Jos met zijn broer Kees in de weekenden nagenoeg altijd te vinden waren. Ze hielpen mee bij de verzorging van alle paarden, maar speelden ook een rol bij de georganiseerde buitenritten. Vaak was er een gebrek aan zadels en werd er door de jongemannen op de blote ruggen van de paarden gereden; de indiaan in Jos was er nog steeds.

In 1967 verhuisde de hele familie naar Deurne, vanwege baanwisseling van vader, die voor de LTS in Deurne ging werken. Jos ging hier op latere leeftijd ook naar toe, want ook hij wilde in de bouw gaan werken.

 

In 1977 overleed de vader van Jos plotseling aan een hartstilstand, en zelfredzaamheid op jonge leeftijd was hier het gevolg van.

 

In 1983 startte Jos met een compagnon hun eigen bouwbedrijf op. Inmiddels een aantal jaren getrouwd, jaren van hard werken, kinderen krijgen, maar ook een scheiding waren onderdeel van deze tijd. Dat wat altijd bleef was de roep van de paarden.

Vervolgens besloot Jos in 2008 om zichzelf de vrijheid te geven en stopte abrupt met zijn aandeel in het bouwbedrijf. Hierdoor kwam er veel tijd vrij om dat te doen waar zijn hart naar uit ging: heel veel met paarden bezig te zijn. Uren, soms dagen, te paard samen onderweg. Zo werden de dagen gevuld.

 

In 2011 tijdens een feestje van een gezamelucke paarden vriend maakte Jos en Claire kennis met elkaar. anaf 2012 ontstond er een relatie en vanaf die tijd altijd samen geweest.

Gezamelucke passie uitgebouwd naar wat het nu is: een fijn vrij bestaan, samen, tussen de paarden.

Talenten Jos: Gedreven en gepassioneerd; een echte doener; maar ook speels & rebels; vroluck gestemd met vertrouwen in het leven.

Jos op paard
bottom of page