top of page
Claire

HET LEVENSPAD VAN CLAIRE

Opgegroeid als nakomeling van twee grote broers, spelend tussen de rabarberplantjes en varkentjes in het kleine gehucht 'Haler'. Een vader jong verloren en een moeder die het druk had met het bedrijf staande te houden. 

 

Vanaf jonge leeftijd geraakt door de onvoorwaardelucke liefde van het paard. Thuis waren er geen opties voor een eigen paard, waardoor Claire haar tweede thuis vond bij een liefdevol echtpaar een dorpje verderop. Spelenderwijs alles zelf leren met de paarden, omdat deze mensen haar het vertrouwen gaven dat ze dit kon. In combinatie met de nieuwsgierigheid naar universele wetten wist Claire op 21 jarige leeftijd haar eerste droompony te manifesteren. Saré, een prachtige Haflingermerrie werd geboren en zou later onderdeel worden van de beschreven kudde paarden waar ze als kind zijnde dagboeken vol van had geschreven.

Na de middelbare school volgde ze de opleiding dierenarts assistente. Tussen de dieren zijn was de manier waarop ze zich kon opladen. Na enkele jaren hier gewerkt te hebben, wilde ze meer met paarden bezig zijn. Ze nam ontslag en werd één van de eerste studenten van de HBO opleiding Paard-plus-bedrijf op de Hogeschool te Delft en wist ze een bijbaan te vinden in een uitgeverij in de paardenwereld. Als manusje van alles in dit redactionele wereld bracht haar dit veel nieuwe kennis maar ook een groei in haar netwerk.

Verliefd geworden op een Amerikaanse springruiter resulteerde dit in het opzetten van haar eigen bedrijf 'Sequel Stables', training in- en verkoop van springpaarden, inkopen ging als vanzelf, maar het resultaat van de verkopen staat hedendaags nog altijd thuis in de kudde.

 

Haar oogappel Libertador, een zwarte magische hengst, gekocht als internationaal springpaard die hertraind zou worden en voor groot geld verkocht, werd de leermeester van haar leven. Samen ondervonden ze de duistere kanten van de paardensport, maar leerde hij haar ook alles over vertrouwen, manifesteren en zelfs over wonderen.

De relatie eindigde en haar bedrijf kreeg een nieuwe naam “Divine Stars’ de goddelucke paarden, daar zou dit alles over verder gaan. Ze wilde niet weer een paardenman, grappig genoeg is dit in het universum een verboden woord; oftewel, creëerde ze juist een paardenman.

 

En wat voor één: sinds 2012 gaat Claire samen met Jos door het leven. Beide gepassioneerd om de wereld van de paarden beter te maken, in combinatie met een stukje zorg, oftewel dagbesteding voor ‘anders getalenteerde’ jongeren. Met hier en daar een inspirerende lezing en 'leef je dromen cursussen', genieten ze op een bijzondere plek in de natuur. Hier wordt geleefd in een bewust eigen gemaakt houten huisje op wielen met de nabijheid van de dieren. Dit maakt haar leven tot een ware droom; waarin ze graag anderen inspireert en herinnert dat alles te manifesteren is, ongeacht wat anderen zeggen.

Claire

"Neem de vreugde van het leven" waren de woorden die haar vader haar achterliet op zijn sterfbed. Claire: "Ik ben dankbaar dat ik al op jonge leeftijd kennis maakte met de spelregels van het leven, waardoor de eigen regie pakken een waardevol gegeven is van hetgeen ik in de wereld te zetten heb en zal dit dan ook altijd uitdragen met veel vreugde."

 

Claire vervolgt haar paardendroom om een verlangen uit te werken waar de wereld van de paarden beter, zelfs mooier van zal worden; een Anastasia samenleving met in de hoofdrol loslopende paarden.

 

Het wordt hoog tijd dat de mensheid zich gaat realiseren hoeveel we al van hun gevraagd hebben. We hebben ze datgene terug te geven wat we lang geleden van ze hebben afgenomen: hun vrijheid om aan hun natuurlucke behoefte te kunnen voldoen.

 

Wetende dat alles spiegelt; dat wat we hun ontnemen zegt ook iets over hoe wij zelf het leven ervaren.

Talenten Claire: Idealist; oer vertrouwen; empathisch & zorgzaam; maar zeker ook enthousiast met een scherpe focus.

bottom of page