top of page
Sen-22.jpg
Foto door Susan Taks

JONGEREN

"ONVOORWAARDELUCKE LIEFDE IS DAT WAT ONZE

DIEREN AANBIEDEN."

​Naast de grote kudde paarden; lopen er nog diversen dieren op en over het erf, een kudde schaapjes gevolgd door een ezelin, 2 kleine pony’s en broer en zus varken, meneer de haan met zijn harem chickies, 2 honden en 5 poezelingen die graag hartjes verwarmen.

 

Ze hebben een bepaalde orde, een hiërarchie en een balans gevonden met elkaar. Iedere onbalans in de groep wordt direct gereguleerd door de groep.

 

Alles is in relatie en altijd op zoek naar harmonie, ook in wereld van de dieren.

Zeg nou zelf wat is er nu meer geruststellender dan het gevoel van een zijdezachte vacht die je urenlang mag aaien; of het in gezelschap te zitten van een spinnende poes of een hond aan je voeten; of jezelf ‘gewoon’ tussen de paarden te bevinden om je te ontdoen van al dat ‘moeten’?

Divine Stars biedt op bewust kleinschalige wijze een aangename vorm van dagbesteding en individuele begeleiding voor jongeren, midden in prachtige rustgevende natuur omringd door tal van liefdevolle dieren met in de hoofdrol onze eigen kudde paarden.

De unieke ligging en prikkelarme omgeving zorgen voor een klimaat waarin jij je snel thuis zult voelen. De combinatie van ontspanning en beweging (met of tussen de  paarden) zorgen voor een heilzame werking.

Paarden leven in de natuur ook in een kudde. Ze communiceren hierin via lichaamstaal. Ze pikken zonder woorden signalen op ook van mensen en reageren hierop. Claire heeft geleerd om de reacties van de paarden te vertalen. Het is haar talent geworden om een positieve en veilige omgeving te creëren en hierin de vertaalslag te maken.

Claire inspireert de jongeren hoe om te gaan met hun gevoelens, emoties en gedrag met behulp van de paarden / pony’s; Spelenderwijs leren ze om hierin een gewenste verandering aan te brengen; de jongeren bouwen hierdoor meer zelfvertrouwen op en worden weerbaarder. ​En daarnaast ook:


verbetering in sociale omgang met hun omgeving   -   betere communicatie   ontwikkelen & toepassen van verantwoordelijkheidsgevoel  -   verkrijgen van meer zelfvertrouwen  -   leren vertrouwen op jezelf en de ander  -  weerbaar worden  -   angsten overwinnen  -  ontwikkelen van creatiekrachten  - eigenliefde cultiveren 

Het paard / de pony neemt een symbolische én een levensechte plaats in van ‘de ander’. Hierdoor wordt gedrag nog beter zichtbaar en voelbaar. In de omgang met deze nobele dieren kunnen jongeren de verschillende aspecten die hiervoor nodig zijn goed inzien, aanleren, aanvoelen en vasthouden.

Het paard / de pony helpt kinderen – jong volwassenen zich te ontwikkelen door zijn spiegelende kracht. Deze liefdevolle wezens laten de jongeren ervaren – vrij van  (ver)oordeling – waar hij / zij aan kan werken om zich prettiger te voelen op school, in het gezin en bij andere kinderen. 

WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.09.01_ab843082.jpg

Tijdens de dagbesteding wordt er dan ook aan de volgende drie aspecten gewerkt:

 

ik, de ander en samenwerken met elkaar.​

 

Claire gelooft in de kracht van jongeren. Kracht om de impact van hun ervaringen te overwinnen. Kracht om hun eigen toekomst en die van hun omgeving positief te beïnvloeden. En hoe mooi is dit dan, dat de paarden van Divine Stars hier een bijzondere bijdrage aan mogen leveren. Zo kunnen deze jongeren zich op een gezonde manier ontwikkelen, in een veilige omgeving. Te worden wie ze willen zijn.

"Jongeren die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen;
 Die generatie vormt de hoeksteen van een toekomst in VREDE."

Naast de activiteiten met en tussen de paarden vinden wij het ook heel belangrijk om de jongeren bewust te maken van de door ons gekozen leefomgeving van onze dieren waarbij vrijheid van hele essentiële waarde is

Onze paarden hebben een 24/7 buiten leven zoals het van nature altijd bedoeld is geweest en krijgen daarbij gezonde natuurlijke voeding aangeboden. Vanuit hier leggen we de verbinding naar ons eigen leven, hoe wij in het leven staan en zeker hetgeen wij tot ons nemen. En ook daar hoort gezond (biologisch) eten bij en veel buiten bezig zijn. Dit alles helpt mee aan een gezondere levensstijl waar een ieder zich gezond bij voelt.

Onze mensenkudde bestaat bewust uit een mengeling van meiden en jongens in alle leeftijden; met een grote diversiteit aan verschillende waardevolle talenten; de jongste deelnemer is momenteel bijna 4 en de oudste deelnemer telt momenteel 30 lentes

Dagbesteding en individuele begeleiding voor een ieder die AAN gaat op de liefde voor paarden

bottom of page