top of page
Floris

Er was eens…

 

Een lieve buurman die te kennen had gegeven te dromen van een Belgisch Trekpaard. Het universum had deze oproep snel tot zich genomen. Enkele weken nadat deze bestelling bekend werd gemaakt kregen wij via een van onze vriendschappen te horen dat er hier in de buurt een Belgisch Trekpaard was die aangemeld stond om naar het slachthuis te moeten vanwege zijn ernstige lymfe problematiek.
In die tijd was Claire haar interesse in het lymfesysteem ontstaan en was dit een prachtig verhaal om haar kennis op toe te passen. Zo werd het snel gerealiseerd dat Floris zijn bestemming werd gewijzigd en een welverdiende plek kreeg bij onze buurman waarbij Claire de zorg over Floris tot zich nam.

Floris de grote vriendelijke reus moest wennen aan zijn nieuwe leven waarbij hij echt paard mocht zijn en plaats mocht nemen in een 24/7 buiten leef omgeving met liefdevolle mensen om hem heen die geduld met hem hadden zodat hij weer vertrouwen kon krijgen in het leven. Zijn voeding werd aangepast, de ijzers werden verwijderd, in de trainingen werden zijn oogkleppen verwijderd en hij kreeg tal van nieuwe vriendjes.

Iedereen was en is nog steeds geraakt door zijn nobele verschijning, zijn indrukwekkende grootsheid en de absolute rust die hij uitstraalt. De heftigheid in zijn lymfeproblematiek nam zichtbaar af wat resulteerde in een Floris die kon bewegen zonder pijn. Een Floris die het weer leuk vond om wat voor de mens te mogen betekenen. Floris heeft zijn vaste fans die hem wekelijks vertroetelen, met hem gaan wandelen of zich laten ‘dragen’ op zijn rug om zo samen te genieten van al wat is.

Met trots kunnen we nu zeggen "Floris maakt het goed"

bottom of page