Zorg:

Divine Stars biedt op kleinschalige wijze een prettige vorm van dagbesteding en individuele begeleiding voor jongeren, midden in prachtige rustgevende natuur omringd door tal van liefdevolle dieren.

De unieke ligging en prikkelarme omgeving zorgen voor een klimaat waarin jij je snel thuis zult voelen. De combinatie van ontspanning en beweging (met of zonder paarden) zorgen voor een heilzame werking.

Paarden leven in het wild in een kudde. Ze communiceren hierin via lichaamstaal. Ze pikken zonder woorden signalen op ook van mensen en reageren hierop. Claire heeft geleerd om de reacties van de paarden te vertalen. Het is Claire’s talent om een positieve en veilige omgeving te creëren en hierin de vertaalslag te maken.

 

Claire geeft coaching aan jongeren om ze te leren omgaan met hun
gevoelens, emoties en gedrag met behulp van de paarden / pony’s, Spelenderwijs leren ze om hierin een gewenste verandering aan te brengen. De jongeren krijgen meer zelfvertrouwen en worden weerbaarder. ​En daarnaast ook:


verbetering in sociale omgang met hun omgeving •
 

 betere communicatie •
 

 ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel •
 

 verkrijgen van meer zelfvertrouwen •
 

 leren vertrouwen op jezelf en de ander •
 

 weerbaar worden •
 

 angsten overwinnen •
 

 durven geloven dat je dingen kunt bereiken •

Het paard / de pony neemt een symbolische én een levensechte plaats in van ‘de ander’. Hierdoor wordt gedrag nog beter zichtbaar en voelbaar. In de omgang met deze nobele dieren kunnen jongeren de verschillende aspecten die hiervoor nodig zijn goed inzien, aanleren, aanvoelen en vasthouden.

Het paard / de pony helpt kinderen zich te ontwikkelen door zijn spiegelende kracht. Deze liefdevolle wezens laten de jongeren ervaren – zonder te (ver)oordelen – waar hij / zij aan kan werken om zich prettiger te voelen op school, in het gezin en bij andere kinderen. 
Tijdens de dagbesteding wordt er dan ook aan de volgende drie aspecten gewerkt:

 

ik, de ander en samenwerken met elkaar.

 

Alles gebeurt onder begeleiding van Claire Schroijen, intuïtief trainer; coach Divine Stars. Claire gelooft in de kracht van jongeren. Kracht om de impact van hun ervaringen te overwinnen. Kracht om hun eigen toekomst en die van hun omgeving positief te beïnvloeden. En hoe mooi is dit dan onze paarden hier een bijzondere bijdrage aan mogen leveren. Zo kunnen deze jongeren zich op een gezonde manier ontwikkelen, in een veilige omgeving. Te worden wie ze willen zijn.

 

Jongeren die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Die generatie vormt de hoeksteen van een toekomst in VREDE.
 

Naast het werken met de paarden vinden wij het ook heel belangrijk om de jongeren bewust te maken van de door ons gekozen leefomgeving van onze dieren waarbij vrijheid van hele essentiële waarde is.

Onze paarden hebben een 24/7 buiten leven zoals het van nature altijd bedoeld is geweest en krijgen daarbij gezonde natuurlijke voeding aangeboden. Vanuit hier leggen we de
verbinding naar ons eigen leven, hoe wij in het leven staan en zeker hetgeen wij tot ons nemen. En ook daar hoort gezond (biologisch) eten bij en veel buiten bezig zijn. Dit alles helpt mee aan een gezondere levensstijl waar een ieder zich gezond bij voelt.

Divine Stars / Claire Schroijen

Heide 3, 6093 PA HEYTHUYSEN

Mobiel: 06-19168331

Email: info@divine-stars.com