top of page


Aangekocht als een internationaal springpaard met de gedachte te hertrainen op zijn problematiek in de wedstrijdring en hierna weer te verkopen om opnieuw te schitteren in zijn carrière.

 

Al snel genoeg bleek dat het universum een hele andere plan voor ons uitgestippeld had. 11 jaar lang heb ik mogen genieten van de meeste pure vorm van onvoorwaardelijke liefde. Samen met Libi heb ik zeer diepe dalen gekend, zowel in mijn eigen persoonlijke leven als in zijn gezondheid. We werden goed op de proef gesteld, maar Libi leerde mij hierdoor de ware betekenis te leren uitleven van het telkens terugkomende sleutelwoord ‘vertrouwen’. Mijn zwarte parel wist mij telkens opnieuw te raken in vele facetten van het leven. 

Er was geen mooiere leermeester te bedenken als hij voor mij is geweest. Zijn mysterieuze elegante uitstraling en ritmische bewegingen opende mijn kanalen die anders wellicht gesloten zouden zijn gebleven. Libi maakte dat ik mijn grenzen durfde te verleggen, angsten kon overwinnen, hij bood me telkens weer zijn warmte en troost. Hij leerde mij hoe ik echte vrijheid kon beleven.

Met de leeftijd van 30 lentes jong kwam er een einde aan Libi zijn aardse bestaan. Omringd door de magische processen van moeder natuur hebben wij hem bij gestaan tot het laatste moment waarbij liefste Libertador zijn laatste adem uitblies in onze aanwezigheid.

(het volledige verhaal van deze bijzondere vriendschap wordt momenteel door Claire uitgeschreven tot een boek dat velen harten zal raken)

Libertador,
mijn leermeester
bottom of page