Vaandel
ZORG VOOR KINDEREN


Divine Stars Zorg ‘Vrolijk zijn en Vrolijk maken’

Divine Stars biedt jongeren een prettige vorm van dagbesteding en individuele begeleiding midden in prachtige rustgevende natuur omringt door tal van liefdevolle dieren. De unieke ligging en de prikkelarme omgeving zorgen voor een klimaat waarin jij je snel thuis zult voelen. De combinatie van ontspanning en beweging (met of zonder de paarden) zorgen voor een heilzame werking.

Paarden leven in het wild in een kudde. Ze communiceren hierin via lichaamstaal. Ze pikken zonder woorden signalen op ook van mensen en reageren hierop. Claire Schroijen heeft geleerd om de reacties van de paarden te vertalen. Het is Claire’s talent om een positieve en veilige omgeving te creëren en hierin de vertaalslag te maken. Claire geeft ponycoaching aan kinderen om ze te leren omgaan met hun gevoelens, emoties en gedrag. Spelenderwijs leren ze om hierin een gewenste verandering aan te brengen. De kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en worden weerbaarder.

kinderen balk

En daarnaast ook:

• verbetering in sociale omgang met hun omgeving,
• betere communicatie,
• ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel,
• verkrijgen van meer zelfvertrouwen,
• leren vertrouwen op jezelf en de ander,
• weerbaar worden,
• angsten overwinnen,
• durven geloven dat je dingen kunt bereiken.

balk kinderen 2

De pony neemt een symbolische én een levensechte plaats in van ‘de ander’. Hierdoor wordt gedrag nog beter zichtbaar en voelbaar. In de omgang met een pony kan een kind de verschillende aspecten die hiervoor nodig zijn goed inzien, aanleren, aanvoelen en vasthouden. De pony helpt kinderen zich te ontwikkelen door zijn spiegelende kracht. Het paard laat het kind ervaren – zonder te (ver)oordelen – waar hij / zij aan kan werken om zich prettiger te voelen op school, in het gezin en bij andere kinderen. Eenvoudige en leuke opdrachten met de pony leren het kind ervaren wat hij / zij nodig heeft in het dagelijkse leven. Het nieuw aangeleerde gedrag is direct toepasbaar omdat de deelnemers zich dit eigen hebben gemaakt door het spelenderwijs contact maken met de pony’s.

Dit doen we door oefeningen vanaf de grond. Er hoeven geen lange gesprekken gevoerd te worden. De ervaringen die de kinderen opdoen tijdens het contact met de pony’s kunnen direct vertaald worden naar de dagelijkse praktijk. Tijdens de dagbesteding wordt er aan de volgende drie aspecten gewerkt: ik, de ander en samenwerken met elkaar.

Alles gebeurt onder begeleiding van Claire Schroijen, intuïtief trainer & coach.

Bekijk de onderstaande video voor een impressie:

Wij werken met vergoeding vanuit PGB.

Voor meer informatie en of tarieven mail naar: info@divine-stars.com