Vaandel
PAARD ALS SPIEGEL

spiegel

De focus van Divine Stars Happy Human ligt op de relaties tussen mensen, met de paardenwereld als metafoor. Mens en paard onderscheiden zich op een wezenlijk punt. Wij mensen maken gebruik van verbale én non-verbale communicatie. Het paard gebruikt zijn lichaam en communiceert voornamelijk non-verbaal. Het paard begrijpt onze verbale communicatie niet, maar reageert wel onmiddellijk op onze stemming en lichaamstaal. Iedere actie en reactie die we bewust of onbewust vertonen wordt onmiddellijk door het paard gespiegeld. Het paard is van nature een prooidier, dat betekent dat het alleen in de veiligheid van de kudde kan overleven. Het paard is vanuit zijn behoefte aan veiligheid altijd op zoek naar leiderschap en ordening.

Om te kunnen overleven dienen paarden op grote afstand aan te voelen of een groep roofdieren agressief en hongerig is of juist volgegeten en slaperig. Paarden kunnen op deze manier ook een leider al van afstand herkennen. De zelfbewuste signalen, het vertrouwen dat de leider heeft in zichzelf en anderen, zijn signalen die door het paard moeiteloos worden opgepikt. Je zou een paard kunnen vergelijken met een buitengewone ontvanger met versterker van emotionele trillingen. Hoe goed je ook bent in het verbergen van gevoelens, je lichaam blijft je werkelijke gevoelens uitzenden. Of je dit nu wilt of niet. Dit gebeurt op een golflengte waar paarden zich bijzonder goed op kunnen afstemmen.

Door lichaamstaal leren we de paardentaal kennen en het paard aan ons te binden. Dit bijzonder interactief contact via de levende spiegel van het paard creëert pure inzichten, in harmonie, zekerheid en overwicht. Het maakt alle communicatie op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau bij mens en paard bewust. Zo ontstaat er duidelijke interactie, synergie en balans in comfort en leiderschap. Een relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen tussen mens en paard.

Het doel van Divine Stars spiegelen met paarden is om mensen die deel nemen aan onze sessies: ‘When in doubt, ask a horse’ bewuster te maken, zodat ze respectvol en met vertrouwen gaan handelen en daar plezier, vrijheid en een harmonieus leven voor terugkrijgen.

Ben jij nog zoekende naar je ware ik? Wil jij meer in je eigen kracht komen? Meer GENIETEN van jouw levensspel, of gewoonweg nieuwsgierig kijk dan verder bij onze diverse mogelijkheden die wij aanbieden onder het spiegelen met paarden.

Ga naar: Paard als Spiegel Individueel
Ga naar: Paard als Spiegel Bedrijven
Ga naar: Paard als Spiegel Kinderen