Vaandel
CLICKERTRAINING

“Succesvol paarden trainen op een positieve manier: Divine Stars maakt optimaal gebruik van leerprocessen bij paarden.”

Paarden laten continu gedrag zien en herhalen gedrag als ze er succes mee hebben. Succes voor een paard is voer en, bijvoorbeeld, een klopje op zijn hals of een ‘braaf’. Zo verlopen leerprocessen bij paarden.

Trainen wordt effectief en uitermate succesvol trainen als precies óp het moment dat het gewenste gedrag plaatsvindt er een beloning volgt. In dit trainen heeft Divine Stars zich gespecialiseerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een handig hulpmiddel een zgn. ‘clicker’. Dit is een kunststof doosje meteen metalen plaatje erin. Als er op gedrukt wordt dan klinkt er een click-clack geluid. De clicker is voor het paard een aangeleerde beloning.

Het voordeel van het werken met de clicker is dat er perfect mee getimed kan worden zodat de beloning plaatsvindt precies óp het moment van het gewenste gedrag. Het gedrag wordt er als het ware mee gevangen zodat het paard razendsnel in de gaten heeft voor welk gedrag het beloond wordt. Bovendien kan er zo op afstand beloond worden. Ná de click krijgt het paard het lekkers/voer.

De clicker is dus geen wondermiddel maar een effectief trainings hulpmiddel. Het gebruik ervan vergt inzicht in leerprocessen, trainingsopbouw van oefeningen en kennis van paardengedrag. Dat alles is aanwezig bij Divine Stars.

Voorbeelden van oefeningen of problemen die succesvol en diervriendelijk zijn aangepakt:IMGA0855

• Trailer laden
• Stilstaan zonder vasthouden en opzadelen
• Wennen aan scheerapparaat
• Ontspannen ondergaan van verzorgende handelingen zoals uitkrabben van de hoeven

Ga naar de tarieven voor Clickertraining.