Vaandel
GEZONDHEID

Divine Stars heeft de ambitie om paarden liefhebbers bewust te maken, bekeken vanuit de natuurlijke behoeftes van het wezen paard, waarbij men het paard observeert en benaderd als een fysieke, mentale energetische en emotionele eenheid.

“Wil je jouw paard compleet laten voelen, probeer dan zoveel mogelijk in zijn natuurlijke behoeften te voorzien”

Evolutie van het paard:

Horse-evolution-pr7967

Zeker weten zullen we het nooit maar de oorsprong van het paard brengt ons zo’n 60 miljoen jaar terug in de tijd. Het paard was destijds een klein dier van circa 45 cm hoog en leefde als prooidier in de tropische oerwouden.

Het oerwoud bood nog enige bescherming tegen roofdieren, maar op de open vlakten moest het paard leren vluchten. Het aanbod van voedsel was op de steppe ook anders. Hier moest het dier zich voeden met bijna onverteerbare harde grassoorten.

Om in deze omstandigheden te kunnen overleven moest het paard van toen zich op een ingrijpende manier aanpassen. Het paard ontwikkelde zich dan ook tot een hoogbenig en ééntenig dier om hard en langdurig te kunnen lopen, want als prooidier moest het in staat zijn om op elk moment te kunnen vluchten.

Hiervoor was het wel noodzakelijk dat de spieren constant warm en soepel waren. Ook de doorbloeding van de hoeven kon alleen in beweging optimaal functioneren. Het paard bleef dan ook continu in beweging. Het paard ontwikkelde grote longen waarmee het veel lucht kon inademen. Het kreeg een aangepast maalgebit en een vindingrijk maagdarmstelsel, zodat het de harde grassoorten kon verteren. Het paard at kleine porties, zodat de relatief kleine maag niet te vol en ook niet te leeg was, want dit kon het vluchtgedrag belemmeren.

Dit betekende dat het paard maar liefst twaalf tot zestien uur per dag nodig had voor zijn voedselopname, grazend, lopend. Het paard leefde in een kudde, want een groep bood hem bescherming. In kuddeverband leerden de jonge dieren de sociale spelregels, en zo voedden de paarden elkaar op.

Toen kwam de mens…. De omstandigheden waarin de door ons als mens gedomesticeerde paarden tegenwoordig worden gehouden, zijn sterk veranderd terwijl het paard als wezen nog steeds dezelfde behoeften heeft als het oerpaard van toen.

Als wij als mens onze paarden gezond en tevreden willen houden, dan zullen wij rekening moeten houden met hun natuurlijke behoeftes. Omdat het paard van nu afhankelijk van ons is geworden, is het onze plicht om het welzijn van deze edele viervoeters te waarborgen en te bewaken.

Wij als paarden eigenaren of verzorgers bepalen in grote hoeveelheden de gezondheid van onze hedendaagse paarden. Door de natuurlijke behoeften van het paard te voldoen, verbeter je die gezondheid. Het mag duidelijk zijn dat een goede gezondheid het welzijn bevordert.

Divine Stars Happy Horse Missie: Heb jij als eigenaar van een paard het idee dat jouw paard niet compleet is? Heeft jouw paard gezondheidsklachten en of gedragsproblemen en jij bent bereid om de kampioen uit jouw paard te halen wat het in wezen is? Vraag dan om de hulp van Divine Stars en wij garanderen jou dat wij het beste uit jouw paard weten te behalen.

Ga naar: Manuele lymfedrainage
Ga naar: Haal het beste uit je paard